Wat is er nu leuker dan met je grootouders op vakantie te gaan?
Vroeger toen ik klein was ging ik elk jaar met mijn grootouders op vakantie naar een leuk huisje in de bossen. Samen spelen met neven en nichten in de speeltuin. Kajakken op een rivier in de omgeving. ‘s avonds speelden we leuke spelletjes, overdag zwommen we in een naburige zwembad. Dolle pret voor groot en klein die hele week in de bossen met de familie samen.
De ervaring die ik vroeger heb opgedaan als kind leidde ertoe om dit ook aan te bieden voor andere mensen. Ik vond het vroeger ook zo fijn om met de hele familie in een aangename sfeer de vakantie door te brengen.
Het heeft ons er nu toe gebracht om dit ook te creëren in onze hoeve. Hier kan je met de hele familie of vriendengroep in een aangename, gezellige en rustgevende omgeving samen zijn.
Een hele nieuwe uitdaging een stap in het onbekende !
De Driehoekshoeve is door een samenloop van omstandigheden ontstaan.
Wij komen alle 2 uit een echte landbouwersfamilie. Onze grootouders waren ook allemaal landbouwers.
Het buitenleven het zit al generaties in onze genen.
Mijn man Kris had al vroeg een veeteeltbedrijf in Kasterlee naast zijn ouders met vleeskalveren. Ikzelf ben ook afkomstig van een landbouwfamilie.
In 2007 hebben wij elkaar leren kennen. Daarna is het allemaal snel gegaan, samenwonen, getrouwd en 3 kindjes liepen er ook al snel rond op onze boerderij. Ondertussen was ik ook al actief werkzaam op onze boerderij. Kijk hier voor een rondleiding van onze kinderen op de boerderij.
We wilden uitbreiden met ons bedrijf maar door verschillende factoren was dit niet mogelijk.
Want een landbouwbedrijf leiden is immers niet altijd rozengeur en maneschijn.
Naast een drukke fysieke werkdag moet er ook een heleboel papierwerk in orde gebracht worden, en met een complexe en steeds veranderende wetgeving is dat niet evident.
Waar je het vroeger op het veld of in de stal kon waarmaken, moet je tegenwoordig je boekhouding bijhouden,…
Eigenlijk heb je een stuk of vier, vijf beroepen bijeen. Van “een lompe boer” kan je echt niet meer spreken.
Ondanks de mindere kantjes van het beroep, geldt voor ons toch het motto ‘niets zo mooi als de boerenstiel’.
Daardoor hebben we een andere verbredingsactiviteit gezocht die mogelijk was met de combinatie van ons gezin en ons landbouwbedrijf. Ik wou namelijk meer contact met mensen. Omdat Kris vooral alles bespreekt met de veearts, is hij vertegenwoordiger in stal. Daardoor had ik niet zoveel contact met andere mensen. Ik verlangde naar meer sociale contacten en uitdagingen.
Een kans om met beide handen aan te grijpen…
Elke dag als ik ergens naar toe ging, kwam ik voorbij die vervallen hoeve. Ik vond dit altijd al een mooi hoeve, waar je iets prachtig van zou kunnen maken. In 2015 kwam de hoeve te koop te staan. We hebben deze kans dan ook genomen om deze aan te kopen. Dan kwam de vraag wat ga je daar nu mee doen met die oude hoeve. Die dan ook nog op de lijst van bouwkundig erfgoed staat. Veel uitbreidingsplannen kan je dan niet doen. Er waren namelijk verschillende bouwverplichtingen waar we moesten aan voldoen.
Na 2 jaar overleg met de verschillende instanties konden de verbouwingen starten aan onze hoeve. De coördinatie van de bouw hebben we volledig zelf gedaan. Er hebben verschillende aannemers meegewerkt aan ons project maar wij stonden wel altijd mee te helpen zodat alles naar onze wens ging.
Pittige periode
Dit was wel een hele pittige periode voor ons gezin. De combinatie van verbouwing van de hoeve met ons landbouwbedrijf. Alle stenen zijn dan ook eigenhandig door ons zelf gekuist. In deze periode zaten wij alle dagen wel onder het stof van de bouwwerken.
Onze dochter Tin vond het toen niet leuk om mee te gaan naar de vakantiehoeve, maar onze jongens Jef en Rik vonden het daar dan weer wel geweldig voor te spelen of mee te helpen. Nu alles klaar is, staat ons Tin als 1e klaar om de gasten mee te ontvangen. Als de mensen dan een andere taal spreken vind ze dit altijd heel spannend. Waarom kan ik nu nog geen Engels is dan soms wel de vraag?
Opvallende blikvanger
De voorgevel heeft nog altijd hetzelfde uitzicht als vroeger, met de opvallendste blikvanger de cijfers in het dak aan de straatzijde.
Het hele interieur binnen heb ik volledig zelf gekozen, het is volledig landelijk ingericht onze hoeve met verschillende houten balken als opvallendste elementen in de benedenverdieping.
Onze kamers zijn heel eenvoudig, comfortabel en stijlvol ingericht omdat wij vinden dat onze gasten beneden in de ruime leefruimte en verzorgde tuin plezier en rust kunnen hebben. Alles in huis is erop gericht om onbezorgd samen te zijn. Niet super chic en strak, maar wel heel comfortabel, luxe, warm en gezellig. Een huiselijke setting in het landelijke Kasterlee. Met oog voor detail. Met heel veel “net even anders”. Omdat we het zelf ook zo zouden willen hebben als we een familiethuis zouden huren.
Klaar voor ontvangst
Hoe we op een Duurzame manier met Driehoekshoeve omgaan kan je hier ontdekken.
De hoeve dankt zijn naam aan de drie hoeken van straten waaraan hij gelegen ligt en sinds augustus 2018 helemaal klaar om gasten te ontvangen.
Het is een heerlijke rustige unieke plaats in het landelijke Kasterlee met zijn vele bossen en fiets-en wandelwegen. Ideaal voor grote groepen tot 32 personen om te genieten van elkaars gezelschap en de landelijke omgeving. Toch is er ruimte genoeg om even apart te zitten. Door op vakantie te komen naar onze vakantiehoeve kan je volop genieten van buitenleven door het ruime zonnige terras.
De kinderen kunnen zich uitleven in de ruime verzorgde tuin vol verschillende speelmogelijkheden.
Het belangrijkste criterium voor een geslaagd weekend met vrienden, vriendinnen of familie?
Dat is toch wel dat iedereen zich thuis voelt in het gehuurde huis. Daar hoef je je bij de Driehoekshoeve geen zorgen over te maken. Het huis, voor 32 personen, is warm, gezellig, knus en sfeervol, met een plek voor iedereen en bovendien ook nog privacy omdat elke kamer een eigen badkamer heeft.
Het voelt als thuiskomen.