Green Key

- In de driehoekshoeve

Comfort en charme met oog voor de omgeving en de toekomst

Sedert 2021 maakt ook Driehoekshoeve deel uit van de Green Key family. De Green Key Award is een toonaangevende standaard van uitmuntendheid op het gebied van milieuverantwoordelijkheid en duurzaamheid binnen de toeristische sector.

Het is hét eco-label voor toerisme en vrijetijdsbesteding. Het wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan een ganse lijst van milieuvriendelijke maatregelen.

Duurzaamheid en zorg voor de planeet staan hierbij centraal. Het behalen van de Green Key getuigt dat Driehoekshoeve haar verantwoordelijkheid neemt voor de omgeving en de samenleving en op een duurzame manier onderneemt.

Met dit Groene Sleutel label beloont Toerisme Vlaanderen en GoodPlanet Belgium  vakantiewoning Driehoekshoeve voor de inspanningen die we leveren voor het leefmilieu. 

Bij Driehoekshoeve zoeken wij de balans tussen duurzaam ondernemen en comfort

Ons wasgoed wordt weer heerlijk schoon en fris volgens de laatste technieken op de meest duurzame wijze gewassen door wasserij Iris uit Retie, dat wil zeggen zonder toevoeging van chemische middelen en op verantwoorde temperatuur.

De aandacht voor duurzaamheid ligt ons dan ook nauw aan het hart

Wij realiseren dit bovendien door:

 1. Een laag energieverbruik met zonnepanelen.  
 2. Daarnaast is de hoeve voldoende geisoleerd in de muren en het dak
 3. Het verwarmen van het hele huis gebeurd op een ecologische verantwoorde manier met een hoog rendement hakselhout kachel.  
 4. De houtsnippers voor de hakselhout kachel worden door lokale landbouwers  geoogst uit het omliggende landschap daardoor zijn er geen lange transporten door vrachtwagens.
 5. Het sanitair water voor de douches wordt bovendien ook verwarmd via de hakselhout ketel
 6. Hiernaast gebruiken we waterbesparende douche en toiletten
 1. Waar bouwkundig mogelijk, kozen we ervoor om de oorspronkelijke materialen van de hoeve te hergebruiken zoals de gevelsteen, houtenbalken, oude gootsteen.
 1. Verlichting bestaat  uitsluitend uit ledlampen.  
 2. Bovendien recupereren we ons regenwater van alle daken.  Het overtollige regenwater wordt opgevangen in een infiltratiebekken op het eigen terrein. 
 3. onderhoudsproducten hebben allemaal een eco-label. 
 4. Het afval wordt gesorteerd en/of gecomposteerd.
 5. Streekeigen beplanting rondom de hoeve is er aangeplant
 6.  klaver gazon, dit zorgt er bovendien voor dat de bodem meer vocht vast houdt.  goed ontwikkelde klaver bestrijdt in het voorjaar onkruid.  Daarnaast is klaver een gewas dat stikstof bindt uit de lucht.    Deze stikstof komt weer vrij in de bodem en dit zorgt voor goede verhouding in de grond.

We moedigen de gasten graag aan om de groene omgeving met respect te benaderen. En verwennen hen graag met eigen producten uit de tuin en omgeving.

Vakantie is genieten, ook hier in Kasterlee.   

En dat met een toets van ‘bewust worden’…

Driehoekshoeve  drijven wij vanuit ons hart dat zegt dat we zuinig moeten zijn op het geen de aarde ons te bieden heeft.

We hergebruiken daardoor wat kan! Alles voor een betere wereld