Een hele nieuwe uitdaging en stap in het onbekende!

De Driehoekshoeve is door een samenloop van omstandigheden ontstaan.

Mijn man Kris had namelijk al vroeg een landbouwbedrijf in Kasterlee naast zijn ouders met vleeskalveren.  Ikzelf ben ook afkomstig van een landbouwfamilie.  

In 2007 hebben wij elkaar leren kennen.  Daarna is het allemaal snel gegaan, samenwonen, getrouwd en 3 kindjes liepen er ook al snel rond op onze boerderij.  Ondertussen was ik ook al actief werkzaam op het landbouwbedrijf. 

We wilden uitbreiden met ons landbouwbedrijf maar door verschillende factoren was dit niet mogelijk.  Te weinig ruimte, nog meer kalvermest, nog meer landbouwgrond nodig.  Het was zo een en en en verhaal aan het worden de uitbreiding van het landbouwbedrijf. 

Een landbouwbedrijf leiden is immers niet altijd rozengeur en maneschijn.

Naast een drukke fysieke werkdag moet er ook een heleboel papierwerk in orde gebracht worden, en met een complexe en steeds veranderende wetgeving is dat niet evident.

Vroeger kon je het op het veld allemaal waarmaken, tegenwoordig moet je je boekhouding bijhouden, je moet je papieren juist kunnen invullen, je moet je eigen geldzaken kunnen beredeneren…

Eigenlijk heb je een stuk of vier, vijf beroepen bijeen.  Van “een lompe boer” kan je echt niet meer spreken

Ondanks de mindere kantjes van het beroep, geldt voor ons toch het motto ‘niets zo mooi als de boerenstiel’. 

Daardoor hebben we een andere verbredingsactiviteit gezocht die mogelijk was met de combinatie van ons gezin en ons landbouwbedrijf.  Ik wou namelijk meer contact met mensen.  Omdat Kris vooral alles bespreekt met de  veearts, vertegenwoordiger in stal.  Had ik niet zoveel contact met andere mensen.  Onze kindjes waren toen ook nog maar 1, 3 en 5 jaar.  

Een kans om met beide handen aan te grijpen…

Elke dag als ik  ergens naar toe ging, kwam ik voorbij die vervallen hoeve.  Ik vond dit altijd al een mooi hoeve, waar je iets prachtig van zou kunnen maken.  In 2015 kwam de hoeve te koop te staan.  We hebben deze kans dan ook genomen om deze aan te kopen.  Dan kwam de vraag wat ga je daar nu mee doen met die oude hoeve.  Die dan ook nog op de lijst van bouwkundig erfgoed staat.  Veel uitbreidingsplannen kan je dan niet doen.  Er waren verschillende bouwverplichtingen waar we moesten aan voldoen.  

Na 2 jaar overleg met de verschillende instanties konden de verbouwingen starten aan onze hoeve.  De coördinatie van de bouw hebben we volledig zelf gedaan.   Er hebben verschillende aannemers meegewerkt aan ons project maar wij stonden wel altijd mee te helpen zodat alles naar onze wens ging.  

Pittige periode

Dit was wel een hele pittige periode voor ons gezin.  De combinatie van verbouwing van de hoeve met ons landbouwbedrijf.  Alle stenen zijn dan ook eigenhandig door ons zelf gekuist.  In deze periode zaten wij alle dagen wel onder het stof van de bouwwerken.  

Onze dochter Tin vond het toen niet leuk om mee te gaan naar de vakantiehoeve, maar onze jongens Jef en Rik vonden het daar dan weer wel geweldig voor te spelen of mee te helpen.  

Opvallende blikvanger

De voorgevel heeft nog altijd hetzelfde uitzicht als vroeger, met de opvallendste blikvanger de cijfers in het dak aan de straatzijde.  Het hele interieur binnen heb ik volledig zelf gekozen, het is volledig landelijk ingericht onze hoeve met verschillende houten balken als opvallendste elementen in de benedenverdieping. 

Onze kamers zijn heel eenvoudig en stijlvol ingericht omdat wij vinden dat onze gasten beneden in de ruime leefruimte en verzorgde tuin plezier en rust kunnen hebben.

Klaar voor ontvangst

De hoeve dankt zijn naam aan de drie hoeken van straten waaraan hij gelegen ligt en sinds augustus 2018  helemaal klaar om gasten te ontvangen. 

Het is een heerlijke rustige unieke plaats in het landelijke Kasterlee met zijn vele bossen en fiets-en wandelwegen.   Ideaal voor grote groepen tot 32 personen om te genieten van elkaars gezelschap en de landelijke omgeving.  Toch is er ruimte genoeg om even apart te zitten.  Door op vakantie te komen naar onze vakantiehoeve kan je volop genieten van buitenleven door het ruime zonnige terras.  

De kinderen kunnen zich uitleven in de ruime verzorgde tuin vol verschillende speelmogelijkheden.