De boerkes uit de Kempen!

Even ten zuiden van Turnhout, ten westen van Retie en ten noorden van Geel ligt “De groenen parel van de Kempen”het landelijke Kasterlee. Kris en Els houden op deze prachtige plek, ruim 1400 Vleeskalveren.

De ouders van Kris bouwden vanaf 1980 het bedrijf op. Eerst richtten zij zich op kalveren, maar vanaf 1990 ook op dikbil-koeien van het prachtige Belgische WitBlauw ras. Kris is helemaal gek op het boerenleven en runt, samen met Els vanaf 2010 boerderij De Driehoek. Dit is een volledig gemoderniseerd en actief kalverbedrijf.

Voor iedereen die benieuwd is naar de herkomst van kalfsvlees, is een bezoek aan kalverhouderij De driehoek een eyeopener. Men leert hier meer over kalveren i.v.m de huisvesting en verzorging van kalveren. Maar ook hoe de gehele kalversector in elkaar zit: van kalfje op de melkveehouderij tot aan het eindproduct(en). Dat is boeiend voor jong en oud.

Arrangement: Boerenkijk

Gasten worden ontvangen met koffie en iets lekkers. Wij geven een presentatie en rondleiding op de boerderij. Liefhebbers mogen ook de stal in om te aaien met een kalfje. Duur: ongeveer 2 uur. De rondleidingen zijn geschikt voor grote en kleine kinderen van 0 tot 99 jaar. Prijs: op aanvraag.

Hoe reserveren?

Mail voor meer informatie naar Els. We bekijken dan samen de mogelijkheden.

Honing van Driehoekshoeve

Honing is in en lekker !

Alles wat bijen aanraken verandert tegenwoordig in goud. 

Wij mijn man Kris en zijn vader Gust zijn begonnen als imker in 2015.   Imker zijn is best een zeer intensieve hobby.  Want honing maken gaat niet vanzelf. 

Rondom onze vakantiewoning is alles aangeplant met streekeigen planten.  Er is een verscheidenheid aan geurende planten met prachtige bloemen voorzien.  Zodat er het hele jaar door bloemen in bloei zijn voor de bijen.  De bijen vliegen uit en gaan op zoek naar  bloemen om stuifmeel te halen.  Bijen halen uit bloeiende bloemen nectar.  Dit hebben ze nodig om honing te maken.

Wil je graag meer weten over onze honing?

Kom dan zeker eens op bezoek.