Rabarber uit eigen tuin

- Buitenleven

Een smeuïge rabarber taart, erg makkelijk klaar te maken en super lekker

Het zou ook jammer zijn om het rabarberseizoen in stilte te laten voorbijgaan. 

Dit zou niet mogelijk zijn hier thuis.  Hier spreken ze al een tijdje over de rabarbertaart.  

Wanneer is de rabarber klaar.  Wanneer maak je zo een taart mama?  Rabarber kan je niet altijd eten het hele jaar. Waarom niet, lees je hier.

Bij ons leeft een rabarbertaart bovendien niet lang.  Want de taart krijgt amper de tijd om af te koelen omdat hij zo snel op is.

Rabarber
grote vakantiewoning Kasterlee
Rabarber 
Kasterlee
Vakantiehoeve

Bovendien is rabarber een bijzonder product: in een zoete bereiding zorgt de zure rabarber smaak voor een culinair gevolg waar je dat nergens mee kan vergelijken. 

In confituur of gestoofd met een beetje suiker, het kan ook allemaal. Maar bij ons eten ze toch het liefst een echte zelfgemaakte rabarbertaart.

In een mum van tijd staat deze heerlijke fruittaart bovendien in de oven.

Gegarandeerd smakelijk en verfrissend zuurzoet!

Dit heb je nodig voor de rabarbertaart: 

  • een rol kruimeldeeg of bladerdeeg
  • 10 lange stengels rabarber
  • 100 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 5 eieren
Rabarbertaart
Vakantiehoeve Driehoekshoeve Kasterlee

Zo maak je een smeuïge rabarbertaart:

Rabarbertaart
Vakantiehoeve Driehoekshoeve Kasterlee
  1. Plaats het deeg in een taartvorm en doorprik verschillende keren met een vork
  2. Snij de rabarber in kleine stukjes en leg dit op de bodem zodat deze volledig bedekt is.
  1. Strooi daar 100 gram bloem gemengd met 150 gram suiker over
  2. Klop 4 eieren goed op en giet dit over de rabarber
  3. 1 pakjes vanille suiker over de taart strooien
  4. Plaats de taart in de oven
  5. Bak  zo’n 40 minuten op 180°C
  6. Laat daarna de taart afkoelen op een rooster

Klaar!  Smakelijk

Bak je ook mee?

Wil je ook zo een taart maken met lokale ingrediënten in onze vakantiehoeve?  In het raberseizoen is dit mogelijk. Dit is van half april tot 21 juni.

Dan gaan wij voor je de boer op bij onze collega’s om ervoor te zorgen dat de juiste ingrediënten en recept in onze keuken liggen.  

Daarna hoef je alleen nog maar het leuke werk te doen: samen bakken en genieten.

Bekijk de beschikbaarheid en kom een heerlijk genieten in onze comfortabele Driehoekshoeve.

Rabarbertaart
Vakantiehoeve Driehoekshoeve Kasterlee