Gemarmerde cake met pompoen, zoals je hem nooit hebt geproefd

- Eten en drinken

Pompoen is hartstikke gezond

De klassieker die iedereen kent: pompoensoep met pompoen, wortel en ajuin dat smaakt altijd.

Ontdek hier wat je allemaal met pompoen kan doen. Want een lekkere kom soep na een wandeling door de frisse buitenlucht smaakt bovendien ook goed.  

Wist je dat pompoen ook als cake een absolute topper is? 

Het is een supper makkelijk recept en zo klaar. Deze cake is zo heerlijk luchtig en smeuïg.

Bovendien zijn cacao en pompoen een verrassende lekkere combinatie samen.

???????????? ???????????? ???????? ???????????????????? ???????????????? ???????? ????????????????:

  • 425 gram pompoenpuree 
  • 215 gram witte suiker
  • 235 gram licht bruine suiker
  • 3 eieren
  • 185 gram zure room
  • 1 theelepel vanille extract
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snuifje nootmuskaat
  • snuifje gemberpoeder
  • boter voor de cakevorm

  • bundcake vorm of een rechthoekige bakvorm.
  • mengkommen
  • mixer of garde
  • weegschaal

Zo maak je pompoenpuree:

  • Je schilt een pompoen:
    • snij deze in kleine stukken
    •  +/- 425 gram  heb je nodig
    • Je kookt blokje met een klein beetje water in een kookpot tot je er puree van kan maken
    • Laat dit daarna even afkoelen

  • Boter je bundt cakevorm in met boter.  Er mag geen kantje onbenut blijven want anders krijg je de cake niet goed uit de vorm
  • Verwarm de oven op 180°C
  • In een grote mengkom voeg je volgende ingrediënten toe: 
    • zonnebloemolie
    • witte suiker
    • bruine suiker 
    • eieren

Klop met de mixer alle ingrediënten goed door elkaar

  • Voeg de pompoenpuree, vanille extract, de zure room toe en meng verder
  • In een andere kom doe je het zelfrijzend bakmeel , gember en nootmuskaat toe.  
  • Voeg geleidelijk het bakmeel bij de natte ingrediënten en mix dit tot een glad beslag. 
  • Giet nu 3/4 van het beslag in de cakevorm
  • Bij het andere deel voeg je de kaneel en cacaopoeder toe, dit mix je ook weer goed. 
  • Vervolgens giet je dit bij het andere deel in de cakevorm
  • Bak dit gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C

Zeer belangrijk!

  • Laat de cake minstens voor 15 minuten afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen 

Tip:

Met het beslag dat je teveel hebt kan je ook nog kleine cupcakes maken.

En dan lekker genieten maar

Smakelijk!

Bovendien hoe zou het zijn moest de cake voor je klaar staan bij aankomst in Driehoekshoeve

Dit kan samen met andere heerlijke streekproducten!

Wij zorgen ervoor dat alles in de Driehoekshoeve is.

Bron: geïnspireerd op het recept van Tartesyaya