Wat kan je doen met pompoen?

- Eten en drinken

Pompoensoep maken natuurlijk! 

Pompoensoep maken is een van onze favoriete bezigheden in de winter.

Pompoen is een vruchtgewas met een zachte smaak, dat je makkelijk tot een lekkere soep kan verwerken.

Ingrediënten voor de soep: 

  • 1 geschilde pompoen butternut of hokkaido
  • 2 ajuinen
  • ± 5 wortels
  • naar smaak 8 vetarme kippenbouillon blokjes
Pompoenen

Aan de slag:

  1. Was de pompoen met water alvorens te starten zodat al het zand er af is.  
  2. Halveer de pompoen en verwijder de zaden.
  3. Haal de draderige binnenkant met een lepel er uit.  
  4. Als de schil van de pompoen zacht is kan je deze er zeker aan laten.  Als deze te hard is verwijder je deze beste omdat je deze anders niet kapot krijgt tijdens het mixen. 
  5. Snij het vruchtvlees in stukken van de pompoen.
  6. Pel en snipper de ajuin. 
  7. Schil  de wortelen en snij ze in blokjes.
  8. Stoof  de ajuin en groenten samen in olijfolie.
  9. Kruid met peper en zout. 
  10. Roer het geheel  goed om.
  11. Overgiet met de bouillon en laat 20 minuten koken. Mix de groenten.

Proef de soep en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Ga jij het ook proberen?

Zo kan je genieten van een goeie kom stevige soep om je op te warmen tijdens deze koude grijze dagen.

Iets feestelijker? 

Werk de soep eventueel af met room, pompoenpitten, croutons of kruiden naar keuze…

Zo wordt het  helemaal  een topper!

Pompoensoep

Bewaartip:

Je kunt de soep van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.

Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst.

Ga je voor de gemakkelijke weg? 

Boek dan een verblijf bij onze vakantiewoning.  

Wij zorgen ervoor dat de soep klaar voor je staat  in de Driehoekshoeve