Een taart die altijd smaakt !

- Buitenleven

Appeltaart met speculaas

In de boomgaard van onze boerderij de Driehoekshoeve staan verschillende soorten appelbomen. Elk jaar verschijnen de lekkerste sappige appels aan de bomen in het najaar.

Nu zijn deze appels al lang op natuurlijk want met 3 kinderen in huis is je frigo zo leeg.

Gelukkig zijn er bij de plaatselijk appelboer heerlijke appels te krijgen het hele jaar.

Voor de nodige ingrediënten komen de eitjes van onze eigen kippen die buiten lopen in de tuin.

Appeltaat met speculaas is mijn favoriete recept van appels

bron recept: Solo open kitchen

Dit heb je nodig voor de taart:

  • 1 kant en klare taartdeeg (vb bladerdeeg of kruimeldeeg)
  • 10 speculaasjes
  • 4 appels van de plaatselijke appelboer
  • 70 gram goei boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 2 eitjes van eigen kippen
  • ronde taartvorm van 30 cm diameter
  • weegschaal
  • garde
  • kookpot
  • vijzel of blender of een deegrol

Zo maak je appeltaart met speculaas:

  1. Plaats het deeg in een taartvorm en doorprik verschillende keren met een vork
  2. Doe de speculaasjes in een vijzel of maal ze door een blender of doe de speculaas in een plastic zak en rol met de deegrol erover totdat het kruimels zijn.
  3. Verdeel de speculaas kruimels over de taartbodem

  1. schil de appels en snijd ze in fijne partjes
  2. schik de appels dakpansgewijs over de speculaas in de taartvorm
  3. smelt 70 gram boter op een laag vuurtje en voeg dan de poedersuiker toe.  Meng met een garde dit allemaal goed onder elkaar

  1. Haal het geheel van het vuur en voeg de twee eieren toe
  2. Meng opnieuw met de garde. 
  3. Giet dit beslag op de appels zodat alles met een mooi laagje wordt bedekt
  1. Plaats de taart in de oven
  2. Bak  zo’n 40 minuten op 180°C
  3. Laat daarna de taart afkoelen op een rooster
  4. Klaar!

Serveertip!

Een bolletje hoeveijs van onze collega landbouwers maakt het helemaal af

Bak je ook mee? 

Wil je ook zo een taart maken met lokale ingrediënten in onze vakantiehoeve? 

Dan gaan wij voor je de boer op bij onze collega’s om ervoor te zorgen dat de juiste ingrediënten en recept in onze keuken liggen.  

Daarna hoef je alleen nog maar het leuke werk te doen: samen bakken en genieten.

Bekijk de beschikbaarheid en kom een heerlijk genieten in onze comfortabele Driehoekshoeve.